Proef de Polder 2017

VRIJ ENTREE!
Geniet van streekproducten bij HET landelijk 'buitenevenement' voor jong en oud met workshops, live muziek en meer.

17 juni van 11.00 - 17.00 uur bij
Geitenboerderij Mooi Mekkerland
Koolwijkseweg 6
2821 NV Stolwijk

PROGRAMMA:

11.00 - 17.00 Genieten bij alle eettentjes met lekkers uit de polder

11.00 - 17.00 De hele dag door kunnen kinderen Ponyrijden, kroelen met de geitjes en geeft de boer een rondleiding langs de geiten.

11.30 -> Vertrek huifkar naar Stolkseweide voor de workshop ijsjes maken

12.00 - 13.00 Kinderworkshop ijsjes maken met boerin Durkje

12.00 - 13.00 Workshop bonbons maken

13.15 <- Huifkar retour van Stolkseweide

13.30 - 14.30 Workshop bonbons maken

15.00 - 16.00 Workshop bonbons maken
16.30 - Start spectaculaire Roofvogelshow

Tijdens dit evenement kun je proeven van al het lekkers wat de polder van de Krimpenerwaard te bieden heeft in een landelijk buitenrestaurant midden in de polder. Iedereen kan hier genieten van heerlijke streekproducten, die vers voor je klaargemaakt worden door de polderkoks. De buitenbar biedt van alles te drinken van limonade tot verse sappen, wijn, bubbels en biertjes uit de polder. Uitnodigende tafels met rood geblokte tafelkleden, veldbloemen, rieten stoeltjes met bonte kussens. Her en der gezellige zitjes van strobalen, wilgentenen versierselen, vuurkorven en live muziek maken de sfeer compleet.

Voor de kinderen belooft het een topdag te worden: op de locatie van geitenboerderij Mooi Mekkerland kunnen kinderen heerlijk spelen op de speeltoestellen, ponyrijden en kroelen met de geitjes. Er rijdt die dag een huifkar met gasten naar de nabij gelegen Farmcamps boerderij ‘Stolkseweide’. Hier kunnen kinderen de koeien aaien, spelevaren op het water, in de hooischuur spelen, skelter rijden en wie wil kan (vooraf aanmelden) samen met boerin Durkje ijsjes maken én opeten natuurlijk!

Nog niet genoeg geproefd? Sla dan je slag bij de verschillende kraampjes zodat je thuis nog na kunt genieten.

Om 16.30 uur sluiten we af met een spectaculaire interactieve Roofvogelshow. Laat je verrassen door de prachtige en geruisloze vluchten van de Uilen, de acrobatische de Woestijnhaviken en andere roofvogels.