Kookworkshops

Kookworkshops voor volwassenen en voor kinderen:
De hele dag door worden er korte kookworkshops aangeboden van steeds 45 minuten of 1 uur. Hierbij maken we uiteraard gebruik van Krimpenerwaardse producten. Meld je alvast aan voor één van de workshops via info@proefdekrimpenerwaard.nl

Kosten workshops:
Kinderen € 5,00 inclusief zelf gemaakte ijsje of versierde hotdog
Volwassenen € 15,00 inclusief gerechtje

Programma:
13.00 - 13.45 - marinades & dressings
14.00 - 14.45 - koude & warme sauzen
15.00 - 15.45 - streetfood & fingerfood
16.00 - 16.30 - kinderworkshop hotdogs versieren
16.30 - 17.30 - kinderworkshop boerenijs maken
17.30 - 18.15 - streetfood & fingerfood
18.45 - 19.30 - koude & warme sauzen
19.45 - 20.30 - marinade & dressings

Workshop Marinades en Dressings
Tijdens deze workshop leer je hoe je vlees lekkerder kunt maken voor bereiding op bijvoorbeeld de BBQ.  Het marineren, vermalsen en lakken van vlees hoort daar ook bij. Daarna wordt het verder bereid op de BBQ. Na afloop ga je smullen van je eigen gemaakte gerechtje en krijg je het recept mee om thuis nog eens na te maken.

Workshop Warme en Koude sauzen
Sauzen maken is eigenlijk vrij eenvoudig en zoveel lekkerder en gezonder dan uit een potje. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de bereiding van een heerlijke BBQ saus. Je leert waarom bepaalde ingrediënten toegevoegd worden waarna je zelf kunt experimenteren met smaken. Het tweede onderdeel is het maken van een mayonaise. Deze koude saus is heel divers en leent zich ideaal als basis voor veel andere combinaties. Alles wat je maakt is zonder allergenen en met pure smaken.

Workshop Streetfood & fingerfood
Streetfood kan bij de bereiding van vlees op de BBQ op een bordje gepresenteerd worden. Maar het kan ook een startpunt zijn voor BBQ hapjes die met een twist tot leuke en lekkere hapjes omgetoverd kunnen worden. In deze workshop is het vlees de basis waarna we diverse opties aandragen en je er zelf mee aan de slag gaat. En daarna lekker genieten van je eigen hapjes. Natuurlijk krijg je na afloop de recepten ook mee naar huis.

Speciaal voor de kinderen hebben we een ijs-maak-workshop of hotdogs versieren
Samen met boerin Durkje ga je met behulp van een slushymaker van verse melk en eieren overheerlijk boerenijs maken. En opeten natuurlijk!
of
Kom je eigen hotdog versieren samen met onze kok.